voorbeeld: Sanquin

ESF in de praktijk: beleidsonderzoek en organisatie-advies

Klantvraag
Sanquin is verantwoordelijk voor de inname, afname en verwerking van bloed in Nederland. Een verantwoordelijke taak, waarbij het belangrijk is om aandacht te besteden aan haar meer dan 2.500 medewerkers. Binnen de organisatie worden al meerdere initiatieven georganiseerd om aandacht te geven aan de verschillende aspecten van inzetbaarheid. Holland Fit is ingeschakeld om de status hiervan te onderzoeken en te adviseren hoe de eigen regie van medewerkers op het gebied van flexibiliteit en vitaliteit gestimuleerd kan worden.

Sanquin vitaliteitprogramma

Aanpak
Beschikbare gegevens van Sanquin, zoals het MTO en verzuimcijfers werden aangevuld met nieuwe data. Hiervoor hebben we de NEN-scan over duurzame inzetbaarheidsbeleid en de vitaliteitscan voor medewerkers ingezet. Deze (voornamelijk) kwantitatieve data werd aangevuld met diepte-interviews, waarbij naast HR en directie ook leidinggevenden en medewerkers actief zijn betrokken.

Resultaat
Aan de hand van de diverse informatiebronnen is een beeld gevormd van de huidige status op het gebied van duurzame inzetbaarheid en van de verbetermogelijkheden omtrent eigen regie, flexibiliteit en vitaliteit. Naar aanleiding hiervan zijn advies- en vervolgmogelijkheden aangegeven bij Sanquin.

sanquin voorbeeld esf in de praktijk - duurzame inzetbaarheid beleidsonderzoek en organisatie-advies

Ook de ESF-subsidie inzetten voor beleidsonderzoek of organisatie-advies? Neem contact op met Silvana van der Vliet, registeradviseur Duurzame Inzetbaarheid via s.vandervliet@hollandfit.nl of 010-2807080.

< Subsidie en innovatie

Contact informatie
Actueel | :
22.10.2017

Tip van de dag

Wist je dat… 8% van de productiviteit bij de overheid samenhangt met de betrokkenheid van de medewerkers?
18.10.2017

Weblog: een weekje Frans Timmermans?

Afgelopen week draaide ik een Helweek. Dat is leuker dan het klinkt.

12.10.2017

Regeerakkoord 2017 en duurzame inzetbaarheid

OVAL, brancheorganisatie voor Duurzame Inzetbaarheid, heeft de relevante maatregelen van het Regeerakkoord 2017 samengevat.

11.10.2017

Weblog: Nudging op de werkvloer?

Auteur van 'Nudge' wint de Nobelprijs Economie voor het sturen van 'goed' en 'gezond' gedrag.