Actueel

28.03.2018

Leefstijlinterventies via de werkgever?

Er heerst veel onduidelijkheid rondom het aanbod van leefstijlinterventies. 

Mensen met overgewicht en obesitas lopen allerlei gezondheidsrisico’s. Zorginstituut Nederland geeft aan dat deze groep weinig gebruik maakt van behandelingen die de risico’s kunnen verminderen.

Het gaat om de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Zorgaanbieders en zorgverzekeraars weten niet wanneer het vergoed kan worden, waardoor het weinig wordt aangeboden.

Sinds 2009 kan de gecombineerde leefstijlinterventie worden vergoed uit het basispakket. Echter is er nog steeds geen structureel aanbod van GLI. Er is geen goed georganiseerd aanbod en huisartsen kunnen patiënten niet verwijzen.

Zorginstituut Nederland doet er alles aan om deze onduidelijkheden weg te nemen, zodat zorgaanbieders en zorgverzekeraars weten aan welke voorwaarden de behandelaars en een GLI precies moeten voldoen. Het is als werkgever van belang op de hoogte te zijn van deze ontwikkelingen met betrekking tot bedrijfseigen interventies.

Bekijk onze maatwerkoplossingen met betrekking tot diverse gezondheidsprojecten. Neem contact met ons op om te bespreken wat je als werkgever op dit gebied kunt betekenen.

Contact informatie
Actueel | :
26.04.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 6% van de productkwaliteit bij de overheid samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
26.04.2018

Avans Hogeschool kiest voor Holland Fit

Eind september wordt gestart met healthcheck-programma voor medewerkers van Avans Hogeschool.

26.04.2018

Leefstijlgeneeskunde biedt het meeste perspectief op medische en financiële winst

Potentieel van leefstijlgeneeskunde – preventief én curatief – is ongekend groot.