Actueel

09.05.2017

Eigen regie bij ontwikkeling ver te zoeken

Pakken medewerkers de regie als het gaat om hun eigen ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid?

Dat valt nog tegen, wijst het jaarlijkse Benchmarkonderzoek van Raet uit. Hoewel medewerkers het belangrijk vinden om zelf aan het roer te staan van hun ontwikkeling en inzetbaarheid (zegt 72%), blijkt dat dit in de praktijk vaak (nog) niet het geval is.

Eigen regie bij ontwikkeling ver te zoeken
Het beperkte vermogen van medewerkers om hun eigen talent te verwoorden speelt hun doorontwikkeling parten. Daarnaast spelen de waan van de dag (64%) en onvoldoende stimulans door hun leidinggevende (34%) een rol.

Dit en meer blijkt uit de HR Benchmark 2017 van HR-dienstverlener Raet onder 1.100 Nederlandse werknemers, 565 HR-managers, 409 zzp’ers en 102 bestuurders uit verschillende branches.

Tijdgebrek staat ontwikkeling in de weg
Medewerkers zelf bevestigen dit en denken beter de regie te kunnen pakken als zij meer tijd (29%) en meer ondersteuning en faciliteiten krijgen van hun werkgever (26%). Ook betere informatievoorziening over ontwikkelingsmogelijkheden zorgt er volgens medewerkers voor dat zij meer initiatief nemen voor ontwikkeling (25%).

Daarnaast is volgens ruim een op de vijf medewerkers (22%) een persoonlijke coach een steun in de rug. Zo’n coach helpt bij gesprekken en bij het nadenken over vervolgstappen. Tot slot zou een persoonlijk ontwikkelingsbudget 22 procent van de bevraagden in staat stellen om aan het roer te staan van hun ontwikkeling.

Contact informatie
Actueel | :
17.01.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 6% van de productkwaliteit in de zorg samenhangt met de betrokkenheid van de medewerkers?
02.01.2018

SCP: we slapen niet minder dan voorheen

Aangenomen werd dat we tegenwoordig minder tijd hebben voor onszelf.

02.01.2018

Staatssecretaris Van Ark zet in op preventie

Arbeidstijdenwet en regels rondom nachtwerk veranderen niet.