HR Human Resources Personeel Gezondheid Preventie

PMO geeft Inzicht in vitaliteit
van medewerker en organisatie

Preventief medisch onderzoek
Betrouwbaar inzicht in vitaliteit

Aan de slag met mijn vitaliteit, waar begin je? Waar heb je als organisatie baat bij? En hoe kunnen medewerkers optimaal geholpen worden? Een healthcheck of Preventief Medisch Onderzoek (PMO) geeft inzicht. Door de inzet van onze

online scans, fysieke metingen en evaluatie en advies brengen wij de vitaliteit van medewerker en organisatie in kaart. Naast het creëren van bewustwording, zorgt het gezondheidsonderzoek voor een prettig vertrekpunt en een mooie start voor toekomstig beleid.

Online scans

Een online vitaliteit- of inzetbaarheidscan is een vragenlijst over thema's als energie en werk, leefstijl en werkvermogen. De scan is onderdeel van een healthcheck met fysieke metingen, maar kan ook worden ingezet als losse interventie. Het invullen is eenvoudig en kan op ieder moment vanaf ieder device. De medewerker ontvangt direct een persoonlijke terugkoppeling. De resultaten worden geanalyseerd op groepsniveau en besproken aan de hand van een rapportage. De uitkomst van de scan duidt het werkvermogen en geeft handvatten voor verbetering op zowel individueel als organisatieniveau.

Lees meer

scan

Fysieke metingen

Een volledige healthcheck of PMO bestaat altijd uit een aantal fysieke metingen. De verschillende testen hebben een belangrijke voorspellende waarde op het gebied van gezondheid. Voorbeelden zijn BMI, bloeddruk, vetpercentage, cholesterol en glucose. De basismetingen worden naar behoefte uitgebreid met een visusmeting, audiogram, conditietest, ontspanningstest (HRV)

lengte

 

of een belastbaarheidsonderzoek. De vitaliteitsadviseur bespreekt de resultaten met de medewerker, geeft advies en gaat in gesprek over concrete acties waar de medewerker morgen mee van start kan. Op deze manier krijgen medewerkers inzicht in de eigen gezondheid en versterken we persoonlijk eigenaarschap gekoppeld aan inzicht in de aandachtspunten.

visus

Evaluatie en advies

advies

Onze gezondheidsonderzoeken bevatten altijd een heldere rapportage op individueel en groepsniveau. Medewerkers ontvangen een persoonlijk rapport met alle testuitslagen en een advies op maat van een van onze leefstijladviseurs. Op organisatieniveau volgt een (anonieme) groepsrapportage die inzicht geeft in hoe de organisatie er als geheel voor staat op de verschillende gezondheidsthema’s. Resultaten worden desgewenst gesegmenteerd naar bijvoorbeeld functiegroep, afdeling of standplaats. Een conclusie en advies met handvatten voor maakbare vervolgstappen complementeren de rapportage.

 

Samen aan de slag met vitaliteit?

Laten we kennismaken

Ook aan de slag met vitaliteitsmanagement binnen jouw organisatie? Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Silvana en Dennis kijken graag samen wat de behoefte is en hoe verbeteringen te realiseren zijn.

Plan een moment wanneer het jou uitkomt