advies gezonde leefstijl

Individuele Leefstijlcoaching voor jouw medewerkers

Persoonlijke trajecten

Een zetje in de rug

Een betere balans tussen werk en privé, 5 kilo afvallen of stoppen met roken? Individuele leefstijlcoaching is goed voor zowel werknemer als werkgever. Zo voorkom je ziekteverzuim en vergroot je de fitheid en werkplezier van jouw medewerker. Want een medewerker die met plezier naar zijn werk gaat is productiever en presteert beter.

Een werknemer die wil werken aan zijn leefstijl kan bij ons terecht voor individuele leefstijlcoaching. In de eerste plaats brengt de coach tijdens een gesprek de huidige gewoontes van de werknemer in kaart. Als gevolg van de persoonlijke analyse stelt de werknemer een nieuw doel om het gedrag te verbeteren. Bijvoorbeeld meer bewegen, minder snoepen of een aantal kilo afvallen. In overleg wordt een actieplan opgesteld waar de medewerker mee aan de slag gaat. Later wordt geëvalueerd of het doel is behaald en wordt besproken hoe de medewerker individueel de verandering kan volhouden. Alles bij elkaar is het persoonlijke traject gericht op activatie, vaardigheden en het ontwikkelen van nieuw gedrag. Het versterken van eigen regie staat centraal, de coach ondersteunt tijdens dit proces. De 1-op-1 begeleiding zorgt voor een hoge impact met een grote kans op succes.

impact

 

Waarom investeren in een gezonde leefstijl?

  • Het huidige bedrijfsleven is topsport. Dat betekent dat er veel van werknemers wordt gevraagd om iedere dag goed te presteren. Goed werkgeverschap is ook zorgen voor het welzijn van jouw werknemers.
  • Je kunt er niet meer om heen.
    Het is een maatschappelijke verantwoordelijkheid om overgewicht, obesitas en andere welvaartsziekten terug te dringen.
  • Investeren in gezondheid trek high-potentials aan
    Jonge medewerkers hebben een andere focus. Zij vinden het belangrijk dat er ook aandacht is voor welzijn en het een leuke plek is om te werken. Doordat je investeert in gezondheid trek je nieuw talent aan.
  • De kosten zijn relatief laag
    Een verzuimdag kost gemiddeld 250 euro. Iemand met een burn-out zit al snel meer dan 250 dagen in de ziektewet. De kosten van individuele leefstijlcoaching zijn veel lager en de opbrengst is groter.

Coaching op maat

 

coach gezonde leefstijl

Om jouw organisatie nog beter van dienst te kunnen zijn, bieden wij maatwerk in ons aanbod voor individuele leefstijlcoaching. Afhankelijk van de behoefte wordt de begeleidingsvorm(en) en de duur van het traject bepaald. Er is altijd een intake en een evaluatie met on- en offline contactmomenten gedurende het traject. Bij het basis traject ligt de nadruk op informatie, leerdoelen en ten slotte bewustwording. we naar leerdoelen. Het intensieve traject richt zich nadrukkelijk op gedragsverandering van de deelnemer en het aanleren van vaardigheden. Bij bestendiging gaat het over het vasthouden van het aangeleerde vitale gedrag.

Wil jij leefstijlcoaching inzetten in jouw organisatie? Samen aan de slag met vitaliteit? 

Laten we kennismaken

Wil jij jouw werknemers op weg helpen met een gezonde leefstijl? Goede keus! Neem direct contact op en bespreek direct de mogelijkheden.

Stuur een bericht