Wat is de ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid?

De Europese Unie en de Nederlandse overheid willen mensen langer gezond aan het werk houden en de arbeidsproductiviteit van werkend Nederland vergroten. Daarvoor is de subsidieregeling ESF Duurzame Inzetbaarheid (onderdeel van het Europees Sociaal Fonds) in het leven geroepen, waarmee werkgevers subsidie

kunnen ontvangen voor activiteiten die bijdragen aan deze doelstelling. Zowel bedrijven als (overheids)instellingen kunnen subsidie ontvangen voor de kosten van een externe adviseur. In 2019 is er voor de regeling ESF Duurzame Inzetbaarheid nog één kans om deze subsidie aan te vragen.

Wat houdt de ESF regeling in?

Ter bevordering van duurzame inzetbaarheid kunnen bedrijven en instellingen een subsidieaanvraag indienen om mensen langer en productief aan het werk te houden. De subsidie bedraagt 50% van de projectkosten, tot maximaal € 25.000,-. Bij een project van € 25.000,- wordt dus € 12.500,- betaald vanuit de ESF subsidie en betaal je als organisatie de andere helft. De eerstvolgende mogelijkheid om een ESF subsidie aanvraag in te dienen is van 8 t/m 12 april 2019.

 

esf

Waar zet je de ESF subsidie voor in?

Duurzame inzetbaarheid gaat over het gemotiveerd, gezond en productief houden van medewerkers. Als organisatie kun je dit bevorderen en op een positieve manier beïnvloeden, door passende interventies aan te bieden en de eigen regie van medewerkers te stimuleren. Eén van de doelen van de Europese

esf

Unie (EU) is het stimuleren en verbeteren van de werkgelegenheid in Europa. Het Europees Sociaal Fonds (ESF) investeert in de kansen van mensen op de arbeidsmarkt. Door te investeren in werkenden wordt gezorgd dat zij zich gemakkelijker kunnen aanpassen aan de veranderingen op de arbeidsmarkt. Middels aandacht voor vitaliteit, scholing en sociale innovatie, ondersteunt het ESF de mobiliteit van deze mensen op de arbeidsmarkt nu en in de toekomst. De ESF subsidie kan ingezet worden voor:

  • Het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl en het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer;
  • Het bevorderen van een leercultuur voor werkenden;
  • Het stimuleren van interne mobiliteit van werkenden;
  • Het bevorderen van een flexibele werkcultuur.

Enkele voorbeelden

Projecten met ESF subsidie
 

Aan de slag met ESF?

Holland Fit is de aangewezen partner om mee samen te werken! Voor zowel de aanvraag en verantwoording van de ESF aanvraag alswel de uitvoering van het project hebben wij de kennis en ervaring in huis.

Kennis en ervaring
Holland Fit heeft specifieke kennis en ervaring met deze subsidieregeling. Zo heeft u als organisatie weinig omkijken naar vaak de minder leuke aspecten van subsidies. De administratieve rompslomp nemen wij grotendeels uit handen.

No cure, no pay aanvraag
Wanneer de gezamenlijke aanvraag ondanks de zorgvuldige afstemming niet wordt goedgekeurd, worden er geen kosten in rekening gebracht voor support bij de aanvraag. 100% van de door ons verzorgde aanvragen is toegekend.

Waar voor je geld
De jarenlange ervaring van Holland Fit in professionele diensten voor vitaliteit en inzetbaarheid maakt onze organisatie flexibel, daadkrachtig en efficiënt. Klanten waarderen onze dienstverlening met een 8+.

Actie: kosteloze subsidie aanvraag!

Is jouw interesse gewekt en wil je graag verder praten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Laat hieronder jouw gegevens achter, wij nemen dan contact met je op. Maak je vóór 15 maart een afspraak dan verzorgt Holland Fit de subsidie aanvraag kosteloos.

Laat je gegevens achter

Wij nemen contact met je op