header

Vitaliteitsprogramma bij Euro Caps

Euro Caps is een jong en dynamisch bedrijf dat koffiecups levert als alternatief voor Nespresso. De vraag is zo groot dat de organisatie in enkele jaren tijd is gegroeid van 0 naar 450 medewerkers. De productie gaat dag en nacht door en vraagt behoorlijk wat van het personeel. Om die reden wordt er ingezet op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. 

HollandFit heeft voor Euro Caps een vitaliteitsprogramma ontwikkeld: Euro Caps Topfit.

Elk jaar een healthcheck

In 2018 is ‘Euro Caps Topfit’ op de werkvloer afgetrapt met een healthcheck onder de medewerkers. Deze bestaat uit een vragenlijst (o.a. over leefstijl en energie tijdens het werk) en uit een aantal fysieke metingen. Denk aan BMI, bloeddruk, conditie en cholesterol. Na afloop ontvingen de medewerkers persoonlijk advies en tips om hun vitaliteit te verhogen. De healthcheck wordt elk jaar herhaald. Zo zien de deelnemers of zij er op vooruit zijn gegaan.

Deelnemer aan het woord

“Na de uitnodiging voor deelname aan de healthcheck heb ik de vragenlijst ingevuld. Ik was blij verrast over de verdieping die de vragenlijst in mijn persoonlijke situatie gaf. Het gesprek met de adviseur en het onderzoek verliepen vervolgens in een prettige sfeer. Ik voelde totaal geen ongemak. Op basis van het advies heb ik direct stappen ondernomen. Ik heb contact opgenomen met mijn huisarts. Ook hij was blij met de doorverwijzing en het initiatief van mijn werkgever. Ik ga zeker gebruik maken van de vervolg-check. Al is het alleen maar om te zien hoe ik er dan voor sta!"

Olivier
Werkzaam in het productieproces

 

Euro Caps

 

Klant aan het woord

“Ik ben zeer tevreden over de samenwerking. De projectmanager van HollandFit heeft het project van A tot Z begeleid en hielp ons dit traject goed op poten te zetten. De lijntjes waren kort, zodat we snel konden schakelen. De workshops waren interessant en voegden echt wat toe voor onze mensen en de activiteiten waren goed zichtbaar en werden professioneel begeleid. Aangezien wij in ploegendienst werken was het soms even puzzelen om alles in 10 dagen te kunnen aanbieden,

maar uiteindelijk hebben we een mooi programma neergezet waar de reacties zeer positief over waren. De komende jaren gaan wij het Topfit programma verder uitbreiden, graag weer met de hulp van HollandFit!”

Miranda de Jager
HR Advisor

Medewerkers Euro Caps

 

Samen aan de slag

Het motiveert als je samen met collega’s aan je gezondheid kunt werken. Daarom zijn de Euro Caps 10-daagse georganiseerd met als thema ‘Fit in de nacht’. Speciaal voor de medewerkers
in ploegendienst. Zij konden interactieve workshops volgen onder andere over voeding. Omdat zij in wisselende shifts werken kan een gezonde maaltijd er wel eens bij inschieten. Daarnaast was er dagelijks een stoelmasseur aanwezig om even te ontspannen.

Deelnemer aan het woord

“Tijdens de Topfit 10-daagse heb ik een gesprek met een vitaliteitscoach gehad. Van hem heb ik specifieke tips gekregen vanuit mijn persoonlijke behoefte. Zo heb ik snel actie kunnen ondernemen. Al met al ben ik zeer tevreden over de manier waarop HollandFit is omgegaan met het hele traject. Echt top!”

Mark
Werknemer in het productieproces

 

Euro Caps productie

 

 

Samen aan de slag met vitaliteit?

Laten we kennismaken

Ook aan de slag met vitaliteitsmanagement binnen jouw organisatie? Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Erik kijkt graag samen wat de behoefte is en hoe verbeteringen te realiseren zijn.

E-mail Erik

Andere klantverhalen

Randstad vitaliteit


Randstad Groep Nederland

Randstad heeft al enkele jaren een vitaliteitsprogramma lopen, met o.a. een vitalteitsplatform en vitaliteitsscan voor haar medewerkers

Lees het klantverhaal
Overleg Provincie Noord-Holland en Holland Fit


Provincie Noord-Holland

Binnen de activiteiten van haar vitaliteitsbeleid heeft de provincie eind 2018 haar medewerkers een healthcheck (PMO) aangeboden.

Lees het klantverhaal