Randstad vitaliteit groep

#atyourbest bij Randstad Groep Nederland

Randstad Groep Nederland heeft al meer dan 55 jaar een toonaangevende rol in de arbeidsmarkt. Met ongeveer 4.200 medewerkers helpen zij mensen bij het vinden van een baan en geven hun carrrieres vorm. 

Vanuit goed werkgeverschap en om aandacht te hebben voor medewerkers zodat zij met plezier naar hun werk gaan wordt er bij Randstad een vitaliteitsprogramma georganiseerd. 

Online vitaliteitsplatform

Randstad vindt 'fun' een belangrijk onderdeel van een vitaliteitsprogramma. Medewerkers hebben daarom sinds 2014 toegang tot een vitaliteitsplatform. Online activiteiten als een buikspieruitdaging, win gezond winkelen, de

opruimchallenge en stoppen met zeuren worden georganiseerd. Iedereen kiest zelf of hij of zij wil deelnemen. Op deze manier is er voor iedereen wat wils en wordt de eigenaarschap van medewerkers gestimuleerd.

Nico Dwidjono Randstad

Klant aan het woord

"We hebben gekozen voor HollandFit vanwege de online component, de funfactor en de laagdrempeligheid. We ontvangen positieve geluiden van medewerkers over het vitaliteitsprogramma en deelnemers op het platform blijven stijgen. Maar het allerbelangrijkste; vitaliteit is onderwerp van gesprek geworden. Het is een thema waar niemand meer van op kijkt"

Nico Dwidjono
Stafspecialist Gezondheidsmanagement

Online vitaliteitscan

Vanuit de wens om het programma intensiever te maken is het in 2016 uitgebreid met een online vitaliteitscan. Deze bestaat uit de onderdelen werkvermogen, leefstijl en energie en werk. Medewerkers krijgen hiermee inzicht in hun eigen vitaliteit en kunnen aan de slag met tips en adviezen. Het persoonlijke rapport kunnen de medewerkers terugvinden op het vitaliteitsplatform. Zij kunnen daar ook informatie vinden over de verschillende thema's en terecht voor online coaches. 

Stoelmassage

Persoonlijk budget

In 2018 was het de wens om medewerkers meer eigen regie te geven en het gesprek over vitaliteit verder op gang te brengen. Iedere medewerker kreeg daarom een budget om met hun gehele regio of team een jaarplan maken voor vitaliteit. Activiteiten als mindfulness, yoga, bootcamp, fruit op de werkvloer en stoelmassage werden georganiseerd. Het doel was vooral eigen inbreng en creativiteit en het samen bespreken van de aandachtspunten op basis van de vitaliteitscan.

Wat is vitaliteit binnen Randstad?

Waarom vinden zij vitaliteit belangrijk?

Andere klantverhalen

Overleg Provincie Noord-Holland en Holland Fit


Provincie Noord-Holland

Binnen de activiteiten van haar vitaliteitsbeleid heeft de provincie eind 2018 haar medewerkers een healthcheck (PMO) aangeboden.

Lees het klantverhaal
Euro Caps vitaliteitsprogramma


Euro Caps

Sinds de zomer van 2018 heeft Euro Caps HollandFit ingeschakeld voor het vormgeven van een bedrijfseigen vitaliteitsprogramma.

Lees het klantverhaal