Archief 2011

06.10.2011

E-subsidie: 75% ondersteuning duurzaam inzetbaarheidsbeleid

Aanstaande maandag wordt het aanvraagportaal geopend.


Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verdeelt namens het Europees Sociaal Fonds de E-subsidie ‘sociale innovatie, vitale bedrijven’. Afgelopen weken werd Holland Fit meermaals benaderd om het aanvraagtraject van diverse organisaties vorm te geven en een blik op de komende jaren te werpen.

Het ministerie heeft vanaf 10 oktober tot december 2012 maximaal 1.667 projecten te vergeven. De speciale E-subsidie komt voort uit het ESF programma 2007-2013, waarmee Nederland de economische groei wil vergroten. Vanwege krapte op de arbeidsmarkt werd besloten de speciale Actie E toe te voegen.

Subsidiabele thema’s hierin zijn onder andere procesverbetering, duurzame inzetbaarheid en het bevorderen van gezond, veilig en vitaal werken. De overheid vergoedt 75% van de kosten voor het inhuren van een externe adviseur tot maximaal € 18.000,-. De adviseur stelt vervolgens een diagnose of bezigt zich met het opstellen en begeleiden van een adviesplan. Ook het laten testen of implementeren van een plan van aanpak behoort tot de mogelijkheden.

Wilt u ook gebruik maken van een externe adviseur omtrent uw duurzaam inzetbaarheidsbeleid? Wilt u in aanmerking komen voor 75% vergoeding door het ESF? Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij het Agentschap SZW of Holland Fit.

> Contact 

Contact informatie
Actueel | :
19.12.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 1% van de winst in de industrie samenhangt met de scholing van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.