Archief 2011

06.10.2011

E-subsidie: 75% ondersteuning duurzaam inzetbaarheidsbeleid

Aanstaande maandag wordt het aanvraagportaal geopend.


Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verdeelt namens het Europees Sociaal Fonds de E-subsidie ‘sociale innovatie, vitale bedrijven’. Afgelopen weken werd Holland Fit meermaals benaderd om het aanvraagtraject van diverse organisaties vorm te geven en een blik op de komende jaren te werpen.

Het ministerie heeft vanaf 10 oktober tot december 2012 maximaal 1.667 projecten te vergeven. De speciale E-subsidie komt voort uit het ESF programma 2007-2013, waarmee Nederland de economische groei wil vergroten. Vanwege krapte op de arbeidsmarkt werd besloten de speciale Actie E toe te voegen.

Subsidiabele thema’s hierin zijn onder andere procesverbetering, duurzame inzetbaarheid en het bevorderen van gezond, veilig en vitaal werken. De overheid vergoedt 75% van de kosten voor het inhuren van een externe adviseur tot maximaal € 18.000,-. De adviseur stelt vervolgens een diagnose of bezigt zich met het opstellen en begeleiden van een adviesplan. Ook het laten testen of implementeren van een plan van aanpak behoort tot de mogelijkheden.

Wilt u ook gebruik maken van een externe adviseur omtrent uw duurzaam inzetbaarheidsbeleid? Wilt u in aanmerking komen voor 75% vergoeding door het ESF? Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij het Agentschap SZW of Holland Fit.

> Contact 

Contact informatie
Actueel | :
17.08.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 16% van de winst in het onderwijs samenhangt met de betrokkenheid van de medewerkers?
16.08.2018

Stijging aantal gemeenten dat werkt aan vitaliteit

Bijna driekwart van de gemeenten zet in op vitaliteit.

16.08.2018

Vitaal aan het werk na de zomervakantie

Pas deze tips toe om vitaal weer aan de slag te gaan.