Archief 2014

09.09.2014

Extra miljoenen voor inzetbaarheid?

Dit geld is bedoeld om medewerkers in het MKB tot aan het pensioen fit te houden.

In tegenstelling tot het bericht van Agentschap SZW dat de subsidie voor inzetbaarheid 22 miljoen is en blijft, maakte minister Asscher afgelopen week nog eens vijf miljoen euro vrij. Dit ten gunste van MKB Nederland om te investeren in oudere medewerkers die langer moeten doorwerken.

Het vergroten van de inzetbaarheid vraagt om scholing en de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden. Maar ook een gezonde werksfeer en het terugdringen van ziekteverzuim zijn van belang. Minstens duizend organisaties dienen in de komende jaren geholpen te worden. 

Het ministerie wijst erop dat er niets eens zoveel hoeft te gebeuren om winst te boeken. Als het ziekteverzuim met één procent daalt, scheelt dat werkgevers jaarlijks 2,6 miljard euro aan kosten. Gezonde medewerkers zorgen ook voor een hogere omzet. Als de productiviteit met één procent stijgt, levert dat jaarlijks 6 miljard euro op.

Onderzoeksbureau Ecorys merkt op dat ondanks de inspanningen van de overheid, brancheverenigingen en kenniscentra, bedrijven in 2013 niet meer doen aan de welzijn en inzetbaarheid van medewerkers. Contact informatie
Actueel | :
19.12.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 1% van de winst in de industrie samenhangt met de scholing van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.