Actueel

04.07.2017

Weblog: vitaal-on-tour

“Zoiets kan iedereen even doen, je krijgt er weer energie van.”

door Joske Sturkenboom

Maandag en vandaag waren we bij de opening van het nieuwe hoofdkantoor van zorgorganisatie Sevagram. Medewerkers maakten kennis met hun flexibele werkplekken en wij mochten het geheel aankleden vanuit vitaliteitsoogpunt. Daar werd gretig gebruik van gemaakt!

De medewerkers kozen één of twee testonderdelen tijdens een mini-healthcheck met adviesgesprek. Populair waren de vingerprik voor cholesterol en glucose, het audiogram en het meten van het stressniveau. Het is altijd prettig om goede waardes bevestigd te krijgen, maar vooraf twee uur nuchter blijven, was voor sommigen wel een opgave. Meer diepgang kunnen de deelnemers krijgen via het platform, bijvoorbeeld door vragen te stellen aan professionals op leefstijlgebied.

Rond het middaguur werden in stilteruimte ‘the Club’ verse smoothies gemaakt. Het geluid van de blender paste niet helemaal bij het doel van de ruimte, maar de sapjes vonden gretig aftrek. Dat smaken verschillen is geen verrassing. Toch werden dapper alle gezonde drankjes geproefd: van ‘goed groen’ naar ‘zomerse zotheid’ en ‘oranjefestijn’. Uiteraard niet voor niets in die volgorde…

's Middags onderbraken we het zittende werk met een Fitband work-out, lekker buiten in de tuin. “Ja, dat kan ook met hakken aan!” Waar de één geoefend van start ging, had de ander “zoiets nog nooit van mijn leven gedaan”. Links, rechts, voor, achter, … ineens is alles ingewikkeld. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen. Even later is de work-out alweer voorbij. Of het voor herhaling vatbaar is? Ja! “Eigenlijk zou het dagelijks verplicht moeten zijn” en “zoiets kan iedereen even doen, je krijgt er weer energie van.” 

Later deze maand doen we alle 19 vestigingen aan met ‘Vitaal on tour’, leuk!

Contact informatie
Actueel | :
18.06.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 11% van de omzet in de zakelijke dienstverlening samenhangt met de betrokkenheid van de medewerkers?
24.05.2018

Holland Fit is AVG-proof

Per 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. De AVG vervangt de huidige privacywetgeving Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

14.05.2018

Nieuwe ESF-ronde voor de deur

Pak deze kans voor jouw bedrijf of instelling!