Actueel

18.10.2018

Van werkstress naar werkplezier

De Week van de Werkstress staat dit jaar in het teken van werkplezier. Hoe haal je plezier uit je werk? En wat is de rol van werkplezier in het voorkomen van werkstress?

Van 12 t/m 15 november 2018 vindt de 5e editie van de Week van de Werkstress plaats. De afgelopen jaren is veel aandacht besteed aan het herkennen van de symptomen van werkstress en de gevolgen zijn van werkstress. Dit jaar ligt de focus op preventie en het vergroten van werkplezier.

Werkplezier is belangrijk voor iedereen. Het zorgt voor productieve werknemers en voorkomt dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress. Sommige halen werkplezier uit een goede sfeer onder collega’s, anderen door te blijven leren, of door elke dag nieuwe uitdagingen te zoeken. Er zijn ook mensen die werkdruk prima aankunnen zolang ze voldoening uit het werk halen. Juist nu de economie groeit en de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt, is het belangrijk om samen met je medewerkers te investeren in die buffers tegen werkstress.

De Week van de Werkstress is een geschikt moment om werkstress binnen de organisatie op de agenda te zetten. Tijdens deze week geven experts inspiratie en concrete tools om echt aan de slag te gaan met het vergroten van werkplezier in organisaties. Holland Fit organiseert tijdens deze week ook extra activiteiten om werkstress bespreekbaar te maken. Zoals een online test om jouw stressniveau te meten, persoonlijk advies om de balans tussen werk en privé te vinden en thema workshops op locatie.

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op het vlak van werkstress en werkplezier? Neem dan contact met ons op via 010-280 7080 of via info@hollandfit.nl

Contact informatie
Actueel | :
16.01.2019

Tip van de dag

Wist je dat… 6% van de productkwaliteit bij de overheid samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
28.11.2018

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om het onderwerp ‘(on)gewenste omgangsvormen op de werkvloer’ bespreekbaar te maken. Eén op de zes werknemers wordt gepest, gediscrimineerd of geïntimideerd op het werk. Dat zorgt voor een verziekte werksfeer, extra verzuim en een verhoogde kans op burn-out.

22.11.2018

Holland Fit op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid

Afgelopen dinsdag was Holland Fit aanwezig op hét event voor Duurzame Inzetbaarheid in de Jaarbeurs in Utrecht. Een combinatie van beursvloer, lezingen en interactieve workshops rondom het thema duurzame inzetbaarheid.