Actueel

16.01.2017

Vitaliteitcoach als aanvulling op wearable?

Het aantal mensen met (privé) wearables stijgt en werkgevers zien kansen.

Van de Autoriteit Persoonsgegevens mag je echter vrij weinig met de gegevens die deze smartwatches en fitarmbanden opleveren, zo ondervonden verschillende organisaties. De vraag is hoe werkgevers en medewerkers daar de komende jaren mee omgaan.

In Groot-Brittanië hebben een aantal organisaties medewerkers uitgerust met sociometrische badges, schrijft Express Business. Hiermee worden onder meer de kwaliteit van slaap en samenwerking met collega’s gemeten. Ook de lichaamstaal kan worden geanalyseerd. De badges worden op vrijwillige basis gebruikt. Voorstanders wijzen er op dat sociometrie de productiviteit van medewerkers kan verhogen. De maker ervan stelt dat in de toekomst sprake kan zijn van een biometrisch curriculum vitae. Critici maken melding van inbreuk op de privacy, de badges zijn vaak 24 uur per dag operationeel.

Mogelijk ligt de oplossing bij de inzet van vitaliteitcoaches, die collega’s op individueel niveau begeleiden met hun metingen op gezondheid en bijvoorbeeld productiviteit, stress en geluksgevoel. “Wij overwegen nu om daarop in te zetten”, geeft één van de organisaties die eerder door de Autoriteit Persoonsgegevens teruggefloten werd, aan.

Contact informatie
Actueel | :
18.06.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 11% van de omzet in de zakelijke dienstverlening samenhangt met de betrokkenheid van de medewerkers?
24.05.2018

Holland Fit is AVG-proof

Per 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. De AVG vervangt de huidige privacywetgeving Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

14.05.2018

Nieuwe ESF-ronde voor de deur

Pak deze kans voor jouw bedrijf of instelling!