Actueel

15.02.2017

Staatssecretaris Van Rijn brengt werkend Nederland in beweging

Nieuw! Platform Gezonde Werkvloeren en Mobiel Momentje.

Nederlanders zitten te veel. Daarom riep staatssecretaris Van Rijn vandaag tijdens de conferentie 'Alles is gezondheid...', heel werkend Nederland op om meer in beweging te komen. Bijvoorbeeld door middel van de campagne "Mobiel Momentje" op het nieuwe platform gezondewerkvloeren.nl.

Nederlanders zitten gemiddeld 9 uur per dag en dat is zorgwekkend. Dit zogenoemde 'sedentaire' gedrag kan op kortere termijn schadelijk zijn voor gewrichten, botten en spieren. Op lange termijn kan te veel stilzitten chronische ziektes als diabetes type II en hart- en vaatziekten veroorzaken.

Steeds meer aandacht voor een gezonde werkvloer
Werkgevers besteden steeds vaker aandacht aan vitaliteit op de werkvloer. Met 'Mobiel Momentje' wordt gezondheid op de werkvloer heel laagdrempelig gemaakt voor zowel kleine als grote bedrijven.

De campagne biedt hen simpele tips en tools om medewerkers meer in beweging te krijgen. Denk aan lopend bellen, niet altijd mailen, maar direct contact zoeken met collega's door naar ze toe te wandelen en staand vergaderen. De campagne is te vinden op het nieuwe platform gezondewerkvloeren.nl, een initiatief van Holland Fit en Jongeren Op Gezond Gewicht.

Krachten bundelen
Het platform is het resultaat van de nieuwe samenwerking tussen Jongeren Op Gezond Gewicht en Holland Fit. Werkgevers kunnen gratis gebruik maken van het platform dat vol staat met handige tips en artikelen rondom een gezonde werkvloer.

"De samenwerking met Holland Fit biedt ons de unieke mogelijkheid om werkend Nederland tips, tools en kennis te bieden over vitaliteit op de werkvloer. Een logische stap. Een gezonde omgeving voor jongeren betekent immers ook, dat ouders thuis en op het werk het goede voorbeeld geven en dat jongeren, zodra zij beginnen met werken, worden gestimuleerd om gezond te leven." Aldus Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht.

Contact informatie
Actueel | :
18.06.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 11% van de omzet in de zakelijke dienstverlening samenhangt met de betrokkenheid van de medewerkers?
24.05.2018

Holland Fit is AVG-proof

Per 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. De AVG vervangt de huidige privacywetgeving Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

14.05.2018

Nieuwe ESF-ronde voor de deur

Pak deze kans voor jouw bedrijf of instelling!