Actueel

22.02.2017

Nationale Complimentendag

Sta stil bij wat goed gaat en laat je waardering blijken.

"De diepste menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden,", constateerde de Amerikaanse professor en psycholoog William James al aan het begin van de vorige eeuw.

Op 1 maart is het Nationale Complimentendag: bewust stilstaan bij wat er in de naaste omgeving allemaal (wel) goed gaat en diegenen die daar verantwoordelijk voor zijn (extra) waardering te geven.

Gebrek aan erkenning en waardering blijft de nummer 1 reden waarom medewerkers gedemotiveerd raken en ontslag nemen, vrijwilligers stoppen met hun belangrijke bijdrage aan onze maatschappij en het merendeel van (privé) relaties stuk lopen.

Alhoewel dit gemis natuurlijk niet met één dagje ‘extra aandacht’ gecompenseerd kan worden, kan het, zeker nu, geen kwaad om op 1 maart weer even extra stil te staan bij het belang van persoonlijke aandacht en waardering. Zie deze dag dan ook maar puur als een jaarlijks geheugensteuntje," aldus initiatiefnemer Hans Poortvliet.

In Nederland is #complimentendag op 1 maart al jaren trending topic. Op zich niet zo vreemd aangezien de dag die universele menselijke behoefte aanspreekt: de behoefte om gewaardeerd te worden. 

Contact informatie
Actueel | :
23.06.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 15% van de productiviteit in de handel samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
21.06.2018

Let op: volgende week aanvraagperiode ESF

Wij attendeerden u al eerder: het aanvraagtijdvak zal zijn vanaf as maandag 25 juni 2018, 09:00 uur, t/m vrijdag 29 juni 2018, 17:00 uur.

21.06.2018

Eieren in de bedrijfskantine?

Het Voedingscentrum geeft het advies is om 2 tot 3 eieren per week te eten.