Actueel

02.03.2017

Tablet-nekken en WhatsApp-vingers?

RSI blijft een serieus probleem, wat op de internationale RSI-dag nogmaals onder de aandacht werd gebracht.

Herhalende, statische bewegingen zijn slecht voor het lichaam. RSI (repetitive strain
injury), in Nederland ook wel Klachten aan Arm, Nek of Schouders (KANS) genoemd, wordt vaak veroorzaakt door computerwerk. Maar ook bijvoorbeeld postbodes, caissières en medewerkers achter de lopende band behoren tot de risicogroepen.

Met de toename van mobiele apparaten is RSI inmiddels ook buiten werk een serieus probleem aan het geworden. Het typerende gebogen hoofd bij smartphonegebruik, is een zware belasting voor het lichaam. Mensen ervaren klachten aan nek, armen of schouders, of hoofdpijn en vermoeide nek- of schouderspieren.

De oorzaak ligt in langdurig dezelfde, niet-ergonomische houdingen. Ook repeterende bewegingen als swipen, scrollen en typen kunnen last veroorzaken. Spreken we binnenkort van de tablet-net, iPad-schouder en Whatsapp-vinger?

Beginnende klachten moeten serieus genomen worden om ergere symptomen en pijn te voorkomen. Preventie is uiteraard nog beter, waarbij een juiste en afwisselende lichaamshouding en regelmatige pauze, wonderen kunnen verrichten.

Contact informatie
Actueel | :
23.06.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 15% van de productiviteit in de handel samenhangt met de gezondheid van de medewerkers?
21.06.2018

Let op: volgende week aanvraagperiode ESF

Wij attendeerden u al eerder: het aanvraagtijdvak zal zijn vanaf as maandag 25 juni 2018, 09:00 uur, t/m vrijdag 29 juni 2018, 17:00 uur.

21.06.2018

Eieren in de bedrijfskantine?

Het Voedingscentrum geeft het advies is om 2 tot 3 eieren per week te eten.