Actueel

12.05.2017

Minder zorgen om baanbehoud

Collega's die zich gezond voelen, maken zich relatief weinig zorgen.

Steeds minder medewerkers maken zich zorgen over het behoud van hun baan. In 2016 was 24 procent van de werkenden hier ongerust om. De baanonzekerheid is in alle bedrijfstakken echter nog wel hoger dan vóór de crisis. Dit blijkt uit nieuwe cijfers afkomstig uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van het CBS en TNO.

Jongeren maken zich het minst zorgen over het behoud van hun baan. Ook collega’s die zich gezond voelen, maken zich relatief weinig zorgen. Van de gezonde collega’s tussen de 15 en 25 was 14 procent bezorgd over het behoud van hun baan. Bij leeftijdsgenoten met een minder goede gezondheid was dat 25 procent. De baanonzekerheid is met 42 procent het hoogst onder 45- tot 55-jarigen die hun gezondheid als minder goed beoordelen.

Zorgen over baanbehoud komen het meest voor bij financiële instellingen. Ook relatief veel medewerkers in vervoer en opslag, en informatie en communicatie, uiten zorgen over het behoud van hun baan. Bedrijfstakken waarin mensen zich juist relatief weinig zorgen maken, zijn de landbouw en visserij, de horeca, en het onderwijs. De grootste daling van zorgen over baanbehoud vond plaats in de bouw en in de zorgsector.

Contact informatie
Actueel | :
18.06.2018

Tip van de dag

Wist je dat… 11% van de omzet in de zakelijke dienstverlening samenhangt met de betrokkenheid van de medewerkers?
24.05.2018

Holland Fit is AVG-proof

Per 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. De AVG vervangt de huidige privacywetgeving Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

14.05.2018

Nieuwe ESF-ronde voor de deur

Pak deze kans voor jouw bedrijf of instelling!