De werkplek van de toekomst: Van kantoortuin naar speeltuin

Gooitzen Postma Holland Fit


 

Vitaliteit wordt steeds belangrijker in ons privéleven, hoe zit dit op het werk? Collega Gooitzen Postma werd samen met twee vakgenoten uitgenodigd om zitting te nemen in het expertpanel van het Financieel dagblad. 

 


 

Interview FD Holland Fit


Hoe ziet de werkplek van de toekomst er uit?

Marieke "De werkplek van de toekomst is geblend. Bedrijven zullen hun ruimte gaan verhuren, zelf kiezen voor een flexibele kantoorruimte en er zal meer vermenging van functies ontstaan op bedrijventerreinen. . Denk bijvoorbeeld aan horeca in een kantoorgebouw waar je dan ook naar toe kunt als je niet bij dat bedrijf werkt."

Tinka"Zitten is het nieuwe roken. Beweging in bedrijfskantoren zal om die reden meer gestimuleerd worden. Denk bijvoorbeeld aan sta-bureaus en activiteiten die beweging in gang zetten zoals een tafeltennistafel."

Gooitzen Postma Holland Fit"Er komt meer aandacht voor vitaliteit op de werkvloer, omdat we tot op latere leeftijd gaan doorwerken. Denk aan een ruimte waar je een powernap kun doen, bureaus de bewegen stimuleren, stiltekamers waar je in rust en zonder afleiding kunt werken en meer flexibele werkdagen."

Heeft de werkplek invloed op de vitaliteit van de werknemer en andersom? 

Marieke"Absoluut. Je hebt veel licht nodig om lekker te kunnen werken. Maar natuurlijk ook een goed bureau, fatsoenlijke bureaustoel en de plek, niet allemaal samen aan een kantooreiland of naast een printer, is ook belangrijk. Een kantoor moet bij voorkeur een beetje huiselijk voelen, met een paar vintage meubels, planten en lampen maak je het al een stuk gezelliger."

Tinka"Absoluut. Een werkplek moet goed zijn voor de gezondheid, vakbekwaamheid en motivatie van de werknemer. Een ondernemer kan kiezen voor een fietsplan of fitnessabonnement zodat werknemers vitaal blijven, maar als de omgeving in het kantoor aan deze drie voorwaarden voldoet, ben je eigenlijk al een goed eind in de goede richting."

Gooitzen Postma Holland Fit"Ja, een goede werkomgeving met bijvoorbeeld voldoende licht en een prettige temperatuur is belangrijk om goed te kunnen functioneren. Maar denk ook aan andere zaken. heb je bijvoorbeeld een prettige leidinggevende? Past je baan bij jouw talenten? Zijn er voldoende ontwikkelingsmogelijkheden?"

Waarom wordt een goede werkomgeving steeds belangrijker? 

Marieke"De jongere generatie is in tegenstelling tot de oudere generatie meer bezig met voldoening die werk geeft. Het draait niet meer alleen om geld, werk moet je ook op kennisgebied rijker maken. En daar hoort een prettige werkomgeving zeker bij."

Tinka"Het was altijd al belangrijk, alleen werd dit al naargelang de tijdgeest verschillend ingevuld Denk aan het Nieuwe Werken, Dus werken vanuit huis of op afstand, dat enkele jaren geleden in opkomst was. Fijn natuurlijk omdat het tijd-, kosten- en ruimtebesparend is. Maar nu blijkt die flexibele werkruimte heel slecht voor de concentratie te zijn en niet bij te dragen aan het gevoel van een stimulerende werkomgeving."

Gooitzen Postma Holland Fit"Een inspirerende en gezonder werkplek vergroot de bevlogenheid en betrokkenheid en stimuleert creativiteit van de medewerkers. Dit vergroot de productiviteit voor de organisatie."

Hoe vertaal je de missie en de kernwaarden van een ondernemer naar vitale werknemers en de fysieke werkplek?

Marieke"We spreken onze kernwaarden regelmatig uit. De missie wordt wekelijks herhaald tijdens de maandagmeeting en als iemand bij ons komt werken ondergaat hij de Typische Tony Tijd, waarin veel ruimte is om kennis te maken met zaken zoals de bedrijfscultuur en missie. En we werken veel met woordgrapjes. Hiervan zie je in het interieur op visueel gebied veel van terug."

Tinka"In welke sector je ook werkt, een werkplek moet zo zijn ingericht dat de werknemer zich 's avonds niet compleet afgemat voelt. Een kantooromgeving moet daarnaast gezellig genoeg zijn om te kunnen overleggen, elkaar te inspireren en misschien zijn er leuke spelletjes die het brein en het lijf activeren, zoals een Wii. Van een saaie kantoortuin naar een creatieve speeltuin." 

Gooitzen Postma Holland Fit"Betrek medewerkers zo veel mogelijk, zeker als het aankomt op vitaliteit. Hoe meer je ze erbij betrek des te makkelijker het wordt om te vragen wat ze nodig hebben en des te groter wordt de kans op succes. Geef daarnaast zelf het goede voorbeeld. Als je als leidinggevende een lunchwandeling maakt, verlaag je de drempel voor de andere medewerkers om ook te gaan."


Door Claudia Pietryga - FD Bijlage - Augustus 2019 - Lees het interview hier terug