Investeren in duurzame inzetbaarheid loont

Plantje wat groeit uit geld met hand die het water geeft

Duurzame inzetbaarheid (DI) is een hot topic. Door verschillende trends is het een belangrijk en urgent thema binnen het HR-vakgebied. Zoals vergrijzing, technologische ontwikkelingen en de afnemende instroom van jongeren in de beroepsbevolking. Een relevant onderwerp dus. Maar wat is DI? En waarom is het de investering waard?

Om te zorgen dat medewerkers vitaal en inzetbaar zijn, is het voor organisaties van belang dat er een duurzame gedragsverandering plaatsvindt bij hun medewerkers. Dit betekent investeren in DI. Duurzame inzetbaarheid is het vermogen van werkenden om nu en in de toekomst toegevoegde waarde in het werk te leveren en te ervaren.
Duurzaam ingezette en inzetbare werkenden:

  • zijn gezond en voelen zich energiek en vitaal;
  • houden hun kennis en vaardigheden op peil;
  • zijn betrokken bij de organisaties voor wie zij werken;
  • raken enthousiast en gemotiveerd door hun werk.

Wat levert het op?
Aandacht besteden aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers is de moeite waard. Onderzoek wijst uit dat investeren in vitaliteit leidt tot 20% toename van het werkvermogen, 18% meer productiviteit, 15% daling van het ziekteverzuim en 12% meer klantgroei (bron: Medisch Contact). Elke euro die een werkgever besteedt aan de gezonde leefstijl van een medewerker, bespaart drie euro op de ziekteverzuimkosten. 

Meer werkplezier en betrokkenheid zorgen ervoor dat medewerkers minder snel de organisatie verlaten. Reken maar uit wat het kost om nieuwe medewerkers aan te trekken en in te werken. Bovendien leidt de toename in productiviteit tot meer effectiviteit en meer omzet. Al met al, een slimme investering! 

Bijkomend voordeel
Naast de euro's is er nog een ander groot voordeel van investeren in DI. Organisaties die aandacht geven aan de vitaliteit van hun mensen worden gezien als aantrekkelijke werkgevers. Door zowel huidige medewerkers als potentieel nieuw talent. Een boost voor het imago!

Hoe staat het ervoor binnen jouw organisatie? Waar valt de grootste winst te behalen? Ga met elkaar in gesprek over duurzame inzetbaarheid en creëer draagvlak binnen de organisatie om samen te werken aan een vitalere werkomgeving. 

Je kunt laagdrempelig starten met een vitaliteitscan om inzicht te krijgen in hoe het met je medewerkers gaat. Liever gelijk met de inhoud aan de slag? Dan is het online vitaliteitsplatform wellicht iets voor jouw organisatie.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!