Nederlanders eten steeds gezonder

gezonde voeding medewerkers preventie vitaliteit

Nederlanders eten steeds gezonder
Positief nieuws over het Nederlandse voedingspatroon naar aanleiding van onderzoek RIVM.

Nederlanders zijn in de afgelopen jaren minder vlees, snoepgoed, vetten en zuivelproducten gaan eten en iets meer fruit. Dat concludeert gezondheidsinstituut RIVM op basis van een peiling onder ruim 4300 kinderen en volwassenen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vergeleek de voedselconsumptie in de periode eind 2012-2016 met 2007-2010, toen eenzelfde onderzoek werd gedaan. Uit het onderzoek blijkt onder andere dat de consumptie van rood en bewerkt vlees is afgenomen, wat gunstig kan zijn voor de volksgezondheid. Ook zijn zowel kinderen als volwassenen minder suikerhoudende drankjes gaan nuttigen.

Nederlanders aten in 2012-2016 bijna 120 gram fruit per dag, 8 procent meer dan in de voorgaande periode. 'Ook lijkt het erop dat we iets meer groenten zijn gaan eten. Voor de preventie van chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker, is een verdere stijging van de consumptie van plantaardige voedingsmiddelen gewenst. Slechts een minderheid van de Nederlandse volwassenen voldoet hiervoor aan de aanbevelingen'.