Samen een stap vooruit naar een gezonde omgeving

Gezonde week voor gezonde jeugd

koning

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander gaf vrijdagmiddag 8 maart in de Werkspoorkathedraal in Utrecht het startsein van de Week voor de Gezonde Jeugd. Holland Fit was hierbij aanwezig! Deze week is een initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG); één van de partners van Holland Fit. 

Bewegen en spelen is gezond. Voor je lijf én je brein. Toch bewegen jongeren niet genoeg. Dit blijkt uit het rapport ‘Gezondheid en Welzijn van Scholieren’, de Nederlandse tak van Health Behaviour in Schoolaged Children (HBSC). Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd zet JOGG samen met gemeenten, bedrijven, scholen en ouders een stap vooruit naar een gezonde omgeving voor de jeugd. Zodat ze fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust zijn voor de toekomst. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om een gezonde leefstijl te stimuleren, waarbij de focus ligt op bewegen. 

Prof. dr. Erik Scherder, beweegambassadeur van de Week voor de Gezonde Jeugd, vertelt in deze video over het belang van bewegen voor jongeren en het veranderen van de omgeving. 

Holland Fit zet zich graag in voor een gezondere omgeving voor iedereen. De omgeving waarin wij leven heeft een enorme invloed op ons gedrag. Zoals Prof. dr. Erik ook benoemt in de video, is bewegen belangrijk voor iedereen, voor zowel kinderen als ouders. Daarbij hebben ouders een belangrijke voorbeeldfunctie. Holland Fit heeft samen met JOGG een online vitaliteitsplatform ontwikkeld, Gezonde Werkvloer, gericht op de ouders en hun werkomgeving. Wij streven naar een werkomgeving waarin vitaliteit de normaalste zaak van de wereld is. Waar de gezonde keuze de makkelijke keuze is. Op het platform vind je gratis tools om gezondheid en vitaliteit op de werkvloer te stimuleren.  

Meer weten?